Hormonale Migraine Tijdens de Overgang

  • Website laatst gewijzigd op woensdag 18 juli 2018.

Lotgenote J:
Graag wil ik mijn ervaring delen m.b.t. mijn migraine.Na de geboorte van mijn derde zoon, had ik gedurende de menstruatie vaak last van migraine.
Gedurende en na de overgang kwam dit helaas wekelijks. Werkelijk van alles geprobeerd.
Omdat ik sumatriptan slikte, kon ik mijn werk blijven doen. Het was wel zwaar, geen helder hoofd en het drukte op mijn stemming.Tot vorig jaar: bezoek aan een homeopaat/acupuncturist, hij schrijft me visoliecapsules en magnesium voor (van de Hema, goedkoop en volgens de arts prima!).
Dat is nu 15 maanden geleden. In die 15 maanden heb ik misschien vier keer nog 1 pilletje moeten slikken. Wat een verschil!
Helaas werd bij mij dezelfde tijd ook borstkanker geconstateerd. Ik vraag me af of de hormonale kanker een link heeft met de hormonale migraine. Tijdens de chemo mocht ik de visolie niet slikken, wel de magnesium. De migraine bleef toch weg.
30 Jaar heb ik geworsteld met de migraine, ik hoop van harte dat ik met mijn verhaal andere vrouwen/mannen kan helpen.


Lotgenote C:
Ik heb toen ik jong was vreselijk aan migraine geleden zeker 2x per maand, tijdens mijn zwangerschappen [2x] iedere week, tijdens de borstvoeding periode minder. Toen ik 52 jaar was moest mijn baarmoeder verwijderd worden, ik heb mijn gynaecoloog gevraagd ook mijn eierstokken weg te halen. Hij vond dat moeilijk mijn eierstokken waren gezond. Ik vroeg hem dat te doen om wille van de migraine. Hij heeft het gedaan, ik ben 64, nooit meer migraine gehad. Nooit meer.


Lotgenote B:
Ik wil waarschuwen dat je door het veel gebruiken van triptanen en andere pijnstillers pijnstiller-afhankelijke migraine kan krijgen. Het is belangrijk dat patiënten dit weten.
ik ben al mijn hele leven migrainepatiënt en kreeg het ook altijd tijdens de menstruatie. Na de geboorte van mijn jongste sloeg het op hol en had ik elke dag zware migraine. De neuroloog legde me uit dat je al na een maand slikken van teveel pijnstillers een proces op gang brengt dat erop neerkomt dat de pijnstillers de migraine veroorzaakt!
Nu slik ik dagelijks een middel dat voorkomt dat je migraine krijgt: depakine. Het heeft wel veel bijwerkingen bij mij maar zo kan ik wel leven. Alleen tijdens de menstruatie heb ik nog wat licht migraine. Ik heb al twee blokken van vier maanden niet gemenstrueerd en had toen, met deze medicatie, helemaal geen migraine.
Bedankt voor deze website, heel nuttig!


Lotgenote E:
Ik heb vroeger iedere keer als ik ongesteld was migraine gehad.Bij toeval ontdekte ik dat als ik totaal geen snelle suikers at, ik helemaal geen migraine meer kreeg! Omdat ik dit niet direct kon geloven, ben ik gaan experimenteren. Conclusie: geen snelle suikers betekent geen migraine meer! Ik eet dus niets waar die suikers in zitten.
Natuurlijke suikers zoals die in fruit, melkproducten en granen geven geen problemen. Met honing ben ik erg voorzichtig. Er zijn voldoende alternatieven in de natuurvoedingswinkels te verkrijgen, zoals granenstropen (maisstroop, tarwestroop, gerstemoutstroop, rijststroop) en ook dadelstroop, agavestroop, zuivere appel- en/of perenstroop, die langzaam door je lichaam worden opgenomen en niet je bloedsuikerspiegel uit balans brengen.
Mijn gedachte is, dat het gebruik van snelle suikers iemands spijsvertering danig beïnvloedt en daarmee de hormoonhuishouding. Als je die snelle suikers niet eet, wordt je spijsvertering weer normaler en meer in balans, en gezonder. Ik heb niet uitgeprobeerd of kunstmatige zoetstoffen invloed hebben op het wel of niet krijgen van migraine. Interessant boek: Sugar Blues" door William Dufty,1976.


Lotgenote P:
Ik ben 60 jaar en heb nooit meer migraine! Ongeveer 10 jaar lang, zo tussen mijn 45e en 55e jaar, heb ik verschrikkelijk geleden aan migraine. Ik had daarvoor wel eens hoofdpijn, maar niet zo erg als in die overgangsjaren. Omdat ik zo ontzettend blij ben, dat dit nu helemaal achter de rug is, zou ik graag de vrouwen die deze periode nu meemaken een hart onder de riem willen steken. Van alles geprobeerd, maar niks hielp echt. Pas toen de overgang geheel achter de rug was kwam ik er achter dat het de hormonale situatie tijdens de overgangsjaren was. Het staat me nog zo bij: elke ochtend wakker worden en voelen het een goede of slechte dag was; reizen wel of niet plannen; meedoen met sociale dingen, flink zijn; op internet kijken, wel of niet iets eten enzovoorts. Het maakte allemaal niets uit, de migraine kwam er toch. Hoe ik mijn leven toen heb volgehouden is me nu, achteraf, een raadsel. En tegenwoordig: nergens meer last van! Als ik op de een of andere manier vrouwen die daar onder lijden tot steun kan zijn via e-mails, dan hoop ik dat te horen.

Berichtjes voor P via [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.]


Lotgenote M:
Ook ik heb, sinds de overgang begon, last van hormonale migraine. Door de hormoon-schommelingen tijdens de overgangsjaren kan je last krijgen van hormonale migraine. Ook ik heb dit ervaren, en nog! Achteraf gezien kreeg ik hier ook last van toen ik de anticonceptiepil gebruikte en ook later toen ik een hormoonkuurtje kreeg.
De link is nu wel door mij gelegd tussen hormonen en migraine. Toen de overgang begon op mijn 45e kwamen de migraines maandelijks opzetten. Later, toen de menstruatie stopte, kwam de migraine elke week! Het heeft mij behoorlijk van mijn stuk gebracht, ook geestelijk. Nu beheers ik het allemaal goed. De migraines zijn er nog wel, maar het wordt minder en ik heb hiervoor goede medicijnen.


Lotgenote  A:
Ik ben een vrouw van 56 jaar die te kampen heeft met hormonale migraine. Omdat ik al jaren niet menstrueer wegens verwijdering van mijn baarmoeder, weet ik niet precies hoe lang ik in de overgang ben. Ik denk sinds 8 jaar nu. De migraine duurt meestal 3 dagen en dat heb ik bijna wekelijks. Dit betekent dat ik zo'n 14 dagen per maand migraine heb. Meestal slik ik Maxalt zodat ik de dag doorkom. Soms moet ik een dagje heel rustig aan en in bed. Ik ben van plan om misschien een hoofdpijncentrum te bezoeken.


Lotgenote T:
Ik ben 64 jaar en heb nog steeds last van hormonale migraine. Bijna elke week, alleen duurt het meestal niet langer dan 1 of 2 dagen zeker als ik een triptan inneem. Soms blijft het wat langer weg, maar de laatste maanden heb ik het ongeveer elke week. Ik kan gelukkig wel ermee werken. Maar het is dus niet over met 56 jaar.


Lotgenote K:
Ik voel mij gesteund door het feit dat ik niet de enige ben. Heb al jaren menstruele migraine, kom nu in de overgang en het wordt erger, met name frequenter.Copyright © 2018 HMTO. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.